Datalekken

Eerste hulp bij datalekken

Alle organisaties krijgen vroeg of laat te maken met een datalek. De AVG verplicht u in een aantal gevallen om een datalek te melden.

Vraag direct aan
Illustratie Datalekken
Eerste hulp bij datalekken

Wanneer is iets een datalek?

Juist de meest alledaagse handelingen kunnen leiden tot een datalek. Denk aan het versturen van een bestand met persoonsgegevens aan iemand waarvoor dit niet bedoeld is. Of het onbedoeld verstrekken van wachtwoorden aan personen,  een onbeveiligde computer onbeheerd achterlaten in een publieke ruimte, of een brief met gevoelige informatie versturen aan de verkeerde persoon. Wat ook nog regelmatig voorkomt, zijn publiek toegankelijke kasten met personeelsdossiers, of een kwijtgeraakte laptop of USB-stick.

Directe hulp

van één van onze experts

Snelle beoordeling  

van de impact van het datalek op de bescherming van persoonsgegevens

Begeleiding

Bij het gehele traject

Meldplicht binnen 72 uur

In het geval van een incident is het belangrijk om te weten of de rechten van personen van wie de persoonsgegevens gelekt zijn, daadwerkelijk zijn geschonden.  Als dat zo is, is er sprake van een meldplicht. Dan dient u de Autoriteit Persoonsgegevens binnen 72 uur te informeren. Doet u dat niet, dan riskeert u een fikse boete en veel negatieve publiciteit. Ook bestaat de mogelijkheid dat uw organisatie betrokkenen zelf moet informeren.

Directe assistentie bij een datalek

Bij een datalek staat PrivacyNed u bij met snel en deskundig advies over hoe te handelen. Ook begeleiden wij u bij de evaluatie en de stappen die nodig zijn om incidenten in de toekomst te voorkomen.  

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op voor een vrijblijvend gesprek.
Bedankt! U hoort van ons.
Er is iets misgegaan. Probeer het nog eens.

Kennismaken?

Neem contact op via het telefoonnummer 085-822 5442 of via info@privacyned.nl voor een vrijblijvende kennismaking.

PrivacyNed B.V.
Spacelab 4
3824 MR Amersfoort

Blijf op de hoogte

Laat uw e-mailadres achter om regelmatig de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws over privacywetgeving te ontvangen: 
Bedankt! U hoort van ons.
Er is iets misgegaan. Probeer het nog eens.
Onze Diensten

Dit kunnen we voor u betekenen