DPO as a service

Huur een DPO in

Via PrivacyNed kunt u een Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) inhuren, ook wel Data Protection Officer (DPO) genoemd.

Vraag direct aan
Illustratie DPO as a service
Waarom een DPO inhuren

Uw eigen privacyexpert

Als uw organisatie een Data Protection Officer nodig heeft, kunt u iemand in dienst nemen of een externe DPO aanwijzen. Het aanwijzen van een expert van buiten de organisatie heeft veel voordelen.

Via PrivacyNed kunt u een DPO flexibel inhuren. Deze expert voldoet geheel aan de juiste competenties en laatste (kwaliteits)eisen. Samen stemmen we zijn of haar inzet af op de specifieke behoeften van uw organisatie.

Professioneel

Een DPO moet voldoende deskundigheid hebben op het gebied van privacywet- en regelgeving wat niet altijd aanwezig is bij personen binnen een organisatie die ook andere taken uitvoeren.

Onafhankelijk

Omdat personen indienst van een organisatie ook invloed kunnen uitoefenen op beslissingen over gegevensverwerking, is het aanwijzen van een interne DPO vaak niet mogelijk aangezien deze niet geheel autonoom kan opereren.

Borging binnen organisatie

Het is niet altijd mogelijk om voldoende resources binnen de organisatie vrij te maken voor het naar behoren uitvoeren van de taken van een DPO. In bepaalde periodes kan het ook drukker zijn dan normaal, bijvoorbeeld in geval van incidenten (bijvoorbeeld datalekken) of audits. Ook zal het monitoren en daar waar nodig aanpassen van het privacybeleid van een organisatie regelmatige aandacht vergen.

Wat doet een DPO?

De DPO houdt toezicht op de naleving van de AVG en het privacybeleid van de organisatie.
De DPO is namens de organisatie de contactpersoon voor de Autoriteit Persoonsgegevens.
Verder informeert en adviseert de DPO werknemers over hun (AVG-)verplichtingen en andere privacyregelgeving.
Daarnaast zorgt de DPO voor opleiding en bewustwording van de hele organisatie op privacygebied.

DPO as a service

Een DPO van PrivacyNed geeft deskundig advies op maat. Als u zekerheid wenst over de noodzaak van een DPO voor uw organisatie, dan adviseren wij u hierin graag. We bespreken hoe we u concreet kunnen bijstaan om vorm te geven aan de rol van de DPO. Ook maken we samen een plan om te zorgen dat uw organisatie blijft voldoen aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van gegevensbescherming.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op voor een vrijblijvend gesprek.
Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Er is iets misgegaan. Probeer het nog eens.

Kennismaken?

Neem contact op via het telefoonnummer 085-822 5442 of via info@privacyned.nl voor een vrijblijvende kennismaking.

PrivacyNed B.V.
Spacelab 4
3824 MR Amersfoort

Blijf op de hoogte

Laat uw e-mailadres achter om regelmatig de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws over privacywetgeving te ontvangen: 
Bedankt! U hoort van ons.
Er is iets misgegaan. Probeer het nog eens.
Onze Diensten

Dit kunnen we voor u betekenen